Utrustning och ansvar:

Kanoterna är av högsta kvalitet, säkra och lättpaddlade även för nybörjare.
Flytvästar och paddlar ingår när du hyr kanot/kajak.
Den hyrda utrustningen skall lämnas tillbaka i ursprungsskick, väl rengorda. För ej rengjord kanot tar vi ut en avgift på 200 kr
Vid skadad eller förlorad utrustning är kunden ersättningsansvarig.
Vi tar för givet att du/ni respekterar Allemansrätten , djuren och naturen och självklart inte slänger sopor eller skräpar ner i naturen eller vid vindskydd. elda enbart på iordningjorda grillplatser. Tänk på att det vid torrt väder kan råda eldningsförbud.
All paddling sker på egen risk!

Säkerhet:

Du har fullt ansvar för din egen situation när du är ute på era turer!
Att du/ni kan simma ser vi som en självklarhet. Flytväst skall alltid användas då du paddlar.
Ni måste alltid bedöma er egen förmåga och alltid ta hänsyn till väder och vind. Tänk på att vattnet kan vara kallt, och att man inte simmar lika långt i kallt vatten som i en tempererad pool.
Tänk på att mobiltelefoner inte har täckning överallt.

 

Serviceavgift:

För att kunna erbjuda bra rast- och lägerplatser med god service tar Östra Göinge och olofströms kommun ut en serviceavgift av alla som nyttjar kanotledens service. Serviceavgiften ligger för närvarande på 50 kr per kanot/ båt och dygn. 

Våra konkurrenter tar ut denna avgift av alla som hyr kanot. Då vår kanotuthyrning ligger i Kristianstad kommun där inget beslut om serviceavgift är taget så kan eller får vi inte ta ut denna avgift. Ni är dock skyldiga att betala denna avgift när ni utnyttjar en rast/lägerplats i Östra göinge eller Olofströms kommun. Information sitter då uppsatt på respektive rastplats. 

Hela överskottet från serviceavgiften används oavkortat till den service som finns på kanotleden i Östra Göinge och Olofströms kommun, för att leden fortsatt ska vara ett trivsamt och attraktivt besöksmål med bevarade naturvärden. Ambitionen är att bygga en grönare, mer hållbar och mer sammanhållen kanotled.